Deszczowa i chłodna aura sprzyja pojawianiu się w lasach wielu grzybów. To najlepszy czas na wyprawy po prawdziwki, kurki i inne rodzaje grzybów, z których potem można przygotować pyszne potrawy. Internauci nadsyłają na Kontakt 24 zdjęcia efektów takich wypraw.
Deszcz, niewiele słońca i niewysoka temperatura - ta typowo jesienna pogoda sprawia, że w lasach i na łąkach spacerowicze mogą natknąć się na wiele różnorodnych grzybów. Ci, którzy uwielbiają chodzić na grzybobranie, jak również wielbiciele potraw zawierających różnego rodzaju kurki, gołąbki i borowiki, mają wspaniałą okazję do spacerów oraz ucztowania.
Podczas grzybobrania musimy jednak pamiętać o kilku ważnych zasadach, dzięki którym zarówno wyprawa po ten przysmak, jak i późniejsze posiłki, będą przyjemnością i nie stworzą zagrożenia dla zdrowia, a nawet życia.
Jakie są Wasze ulubione rodzaje grzybów? Czy macie swoje metody na owocne i przyjemne grzybobranie? Czekamy na Wasze opinie oraz zdjęcia efektów Waszych grzybobrań. Zamieszczajcie je w serwisie Kontaktu 24 lub nadsyłajcie na adres kontakt24@tvn.pl.
Autor: aka/aw