Zamknięty

Pisze o tym:

40 reporterów

Dodano:

49 materiałów

Smakołyki na stołach, kolorowe pisanki, cukrowe baranki. Wielkanoc u Reporterów 24

Domowe wędliny, babki drożdżowe, mazurki, ale przede wszystkim mnóstwo jaj - w majonezie, faszerowanych, czy też jako dodatek do zup. Bez tych smakołyków wielu z nas nie wyobraża sobie świąt Wielkiej Nocy. W naszym gorącym temacie pokazywaliście zdjęcia Waszych kulinarnych sukcesów, świątecznych stołów i wielkanocnych koszyczków. Dziękujemy!

Wielkanoc u Reporterów 24

Wielkanoc u Reporterów 24 | Wideo: tvn24

 

Wielkanoc to najważniejsze chrześcijańskie święto, które kończy okres Wielkiego Postu.

W czasie świąt wielkanocnych bardzo istotną rolę odgrywa śniadanie. A na nim nie może zabraknąć przede wszystkim jaj pod różną postacią - w majonezie, faszerowanych, jako dodatek do dań. Na stołach gości też żur, barszcz biały, bądź zupa chrzanowa z jajkami i białą kiełbasą.

A na deser coś słodkiego - babka drożdżowa, mazurek, rolada oraz baranek. Zdjęcia, po obejrzeniu których niejednemu ślinka pocieknie, zobaczycie w naszym artykule: Stół pełen pokus.